tiistai 31. joulukuuta 2013

MaitopurkkikynttilöitäTein parille ystäväpariskunnalle joululahjaksi itse kynttilöitä. Mulla oli tiimarin alesta ostettuja läpivärjättyjä punaisia kynttilöitä sekä valkoisia jämäkynttilöitä sun muita, joita käytin näihin. Nuo pinkit on värjätty pinkillä kynttilävärillä.

Eihän nämä nyt mitään maailman kauneimpia ole, mutta saajat tykkäsivät joten.. :) Muotteina on siis käytetty tyhjiä maitopurkkeja, joita olen keräillyt (lue; rekrytoinut ystäväni keräämään). Lopuksi sellofaaniin ja narua ympärille sekä kortti kylkeen. Kiitos Henna inspiraatiosta ♥

Ohjetta tuloillaan varmaankin myöhemmin.

maanantai 30. joulukuuta 2013

Eripari piirakat
♥ Lanka Cewec Silver Soft 
♥ Koko 37-38
♥ Puikot 3.5mm

Näistä tuli hiukan eriparit, kun värit eivät menneet tasan enkä jaksanut alkaa pilkkomaan lankaa, jotta olisi sukista tullut täysin identtiset. Välillä näinkin, pukinkonttiin menivät ja saaja tykkäsi hirmuisesti.

sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Peruspipoja tupsuilla ja ilman + ohje

Pukinkonttiin tekaisin muutamat pipot, kun en kaikille ehtinyt sukkia neuloa. Vihdoin myös sen pipon opettelin, mutta eipä se loppujen lopuksi ollutkaan niin vaikea kun aluksi kuvittelin. Ainakaan tällaiset peruspipot, mitä nyt tein. Ainoastaan silmukkamäärien kanssa oli hiukan pohtimista aluksi.


Pipo numero yksi meni kummitytölleni. Lankana SNYn lähettämä Viking Babyull ♥ 
Kaksinkertaisena, puikot 5.00mm. 18 silmukkaa per puikko.


Pipo numero kaksi meni isälleni pukinkonttiin. Lankana perus 7 -veljestä myöskin kaksinkertaisena. 
Puikot 5.5mm ja 18 silmukkaa per puikko.


Pipo numero kolme meni veljentytölleni pukinkonttiin. Lankana käytetty ensimmäisen pipon jämät, sekä Cewec Silver Softia, sukista jääneet langan jämät. Puikot 5.00mm ja 16 silmukkaa per puikko.

Peruspipon ohje on erittäin yksinkertainen.
♥ Luo haluamasi silmukkamäärä puikoille, neulo 2o2n joustinta kunnes pipon korkeus on noin 21-22cm.
♥ Aloita kavennukset neulomalla jokaisen 2o silmukan kohdalla 2s oikein yhteen ja 2n silmukan kohdalla 2s nurin yhteen. 
♥ Neulo kerros 1o1n joustinta.
♥ Neulo koko seuraava kerros 2 oikein yhteen ja katkaise lanka. Pujota lanka loppujen silmukoiden läpi ja kiristä reikä umpeen. 

♥ Tee halutessasi tupsu.

perjantai 20. joulukuuta 2013

Joulukalenterin luukku nro 20.

Tämä on käsityöblogit -ryhmän joulukalenterin luukku nro. 20.

Tänä vuonna mietiskelin, mitä antaisi lahjaksi sukulaisille ja muille tuttaville. En normaalisti anna lahjoja kuin vain lähimmille, koska yksinkertaisesti ei ole aikaa tehdä jokaiselle lahjaa. Olen muutoinkin ylittänyt itseni tänä vuonna, tekemällä sellaisia asioita (opetellut neulomaan muutakin kuin perussukkaa. :D) joita en ole aiemmin juuri tehnyt. Muunmuassa askartelu kuuluu siihen, mitä en normaalisti tee.

Nyt pikkuhiljaa sekin on vienyt mukanaan. Inspiraation sain suurimmaksi osaksi Hennalta, mutta nettiä selailemalla kokeilunhalu senkun vain lisääntyi. Jotenka siis tänä jouluna osa sukulaisista ja tuttavista saa pukinkontissa lahjakseen sytykeruusuja. Miun mielestä oiva lahja niille, joillekka ei keksi mitään etkä halua antaa mitään ns. turhaa. Ja tietysti kriteerinä olisi myös se, että heillä on myös joku paikka, missä käyttää sytykeruusuja (uuni, takka, sauna, grilli.. palju) mutta eihän se välttämätöntä ole, käyhän nämä tieten pöytäkoristeestakin. :D

Nämä olivat oikeasti yllättävän helppoja tehdä. Tarvitset vain kananmunakennoja, vanhoja/uusia kynttilöitä (..tai vaihtoehtoisesti jotakin valmis steariini-parafiini seosta.), glitteriä (ei välttämätön) vanhan kattilan sekä pihdit. 

Kananmunakennoista revitään ne kupit irti ja kannesta revitään (kannattanee tosin repiä suikaleet, silloin tulee aidomman näköistä kuin saksilla.) noin 1-2cm suikaleita jotka rullataan kupin keskelle. Jatka kupin täyttämistä pienillä palasilla, jotka revitään myös kennosta. Nämä muodostanee siis ruusun terälehdet. Kupin täyttämistä jatketaan, kunnes kaikki pysyy paikallaan vaikka kupin kääntäisi ylösalaisin.


Steariini laitetaan kattilaan veden kanssa tai ilman. Itse tein aluksi niin, että laitoin vettä myös, mutta toisella kerralla en laittanut vettä vaan sulatin pelkät kynttilät. Käytin kattilana vanhaa, jo käytöstä poistunutta joten sitä ei joka askartelukerran jälkeen tarvitse hinkata puhtaaksi. Oikeastaan ylijäämästeariinin voi jättää kattilaan ja sulattaa ensi kerralla ;) Jokakerralla käytin siis vanhoja kynttilänjämiä ja joskus aikoinaan tiimarista ostettuja kakkoslaadun kynttilöitä, mitkä eivät kunnolla pala vaan "hukkuvat", ystävällinen ystäväni lahjoitti nämä minulle. Ja toki voi käyttää kaikennäköisiä kynttilävärejä yms. :) Kattilaa kannattanee kokoajan pitää silmällä, sillä steariini syttyy herkästi. Jos näin pääsee käymään, sammuta tukahduttamalla, älä vedellä. Kun steariini on sulanut, aloitetaan dippailu. Pihdit ovat hyvät tässä hommassa. Käytin itse IKEAn muovisia pihtejä, koska ei ollut muutakaan ja niille ei ole tähän päiväänkään mennessä löytynyt käyttöä ;) Dippailin ruusuja pari-kolme kertaa ja laitoin kuivumaan leivinpaperin päälle. Kiirettä ei juurikaan tarvitse pitää sillä steariinilitku pysyy suhteellisen kauan sulana. Viimeisen dippailukerroksen jälkeen levittelin päälle oman maun mukaan glitteriä, joihinkin sitä tuli liikaa ja joihinkin liian vähän. Ja eikun ruusut kuivumaan yön yli ainakin ja sitten pakettiin.Mulla oli kaapin pohjalla tuollaisia hopeisia kertakäyttölautasia ja jostain blogista luinkin, että semmoseen laittaa ruusut ja käärii sellofaaniin ja tadaa, valmista tuli. Pääsivät nekin lautaset sitten käyttöön. Narua ympärille ja kylkeen käyttöohje. Lahja on näin valmis vietäväksi.

Testikäytössä ruusu paloi noin 5-7 minuuttia ja aika hyvällä liekilläkin vielä. Jokainen puusaunan, takan, uunin tms lämmittäjä varmaan tietää, kuinka ärsyttävää on, jos esim. sauna ei kerralla sytykkään. Noh, luulisi näillä ruusuilla syttyvän.

Pieni puhdistusvinkki kanssa-askartelijoille. Itselläni tuollainen perinteinen liesi ja sytykeruusuja tehdessäni steariinia pääsi hieman roiskumaan lieden ympäristöön. Ensimmäisellä kerralla olin hiukan tyhmä ja hinkkasin jäähtynyttä steariinia pois jokusen tovin. Toisella kerralla tajusin, että kun lieden kuumentaa, niin ympärille roiskunut steariini myös sulaa ja se on helppo pyyhkiä pelkällä talouspaperilla pois. Ja lopuksi vielä vaikka märällä rätillä. Ette uskokaan kuinka olen nauranut itselleni tämän asian johdosta ;Dtiistai 17. joulukuuta 2013

033. Huopatossuset ♥♥ Lankana Novitan Huopanen ja varressa perus 7-veljestä.
♥ Kulutus himpun vajaa 200g eli kaksi kerää. :)
♥ Koko noin 38-39, naisen jalkaan.
♥ Huovutus kaksi kertaa pesukoneessa kun meinasi jäädä liika suuriksi. 
Inspiraatiosta ja avusta kiitoksia Hennalle.

Erään ystävän kanssa juteltiin jäähallilla siitä, kuinka varpaat aina palelee. Tein nämä huopatossut hänelle, jotta varpaat ei enää palelisi. Sopivat hyvin esimerkiksi kumisaappaisiin tms muihin kenkiin mitkä on vähän isommat, esimerkiksi sellaiset UGG tyyliset kengät. :) Kehuja on tullut että lämpimät ovat ja kotona ovatkin kovassa käytössä. 

torstai 12. joulukuuta 2013

032. Viimeinen SNY-lähetys ♥

Noniin, teknisten ongelmien jälkeen täällä taas. Kamera ja tietokoneeni eivät suostuneet yhteistyöhön, joten kuvien siirtäminen koneelle oli erittäin hankalaa ja viikon jouduin taistelemaan molempien kanssa.Viimeviikon alussa salainen ystäväni muisti minua joulukalenterilla. Ihanaa ♥  Minulla ei tänä jouluna ollutkaan kalenteria hankittuna. :) Mukana oli myös hieno runo;

" Kun koitti joulun aika tää,
saan kortin pienen lähettää.
Pistää mukaan ystävyyttä,
toivotella läheisyyttä.
Paketoida iloa, lämpöä mukaan
siihen ei kyllästy varmaan kukaan. "

Tiistaina taas hain viimeisen sny-paketin postista, erittäin haikein mielin. Mutta paketista paljastui kaikkea ihan mahtavaa. SNY on oikea ajatustenlukija. ♥ 


♥ Viisi kerää Viking Babyull lankaa. Kaksi turkoosinsinistä, kaksi pinkkiä ja sitten tuo etualalla oleva raidallinen, joka näkyy erittäin huonosti, pahoitteluni siitä.
♥ Kerä Gjestalin Babyull lankaa.
♥ Kaksi ohjetta pipoon
♥ Kaksi kelluvaa kynttilää sekä neljä pinkkiä(!) tuikkua.
♥ Samanlaista koristenauhaa mitä tuli taikapallopaketissa, tällä kertaa punaisena. :)
♥ Koska en juuri syö karkkia, SNY laittoi kuivattuja marjoja, karpaloa. Hyvää oli, pussi on jo syöty ;)

SNY -parikseni paljastui Osakainen ♥ Olit kyllä mahtava, enkä osannut arvata yhtään kuka olet, vaikka yritinkin kovasti tehdä salapoliisityötä. :D Kiitos todella paljon näistä neljästä kuukaudesta, harmittaa kun tämä jo loppui. Aika meni kyllä erittäin nopeasti.

Ehdottomasti kokeilen pipoja heti kun nämä joululahja/tilauskiireet helpottavat. Olkoon se yksi uudenvuodenlupauksistani ;)