torstai 25. huhtikuuta 2013

011. Retkellä

Käytiin eilen parin kaverin kanssa vähän kuvailemassa, hirveä tuuli mutta aurinko viitsi paistaa. Muutamia kuvia sain näpsittyä, mutta kun on vielä niin ankean näköistä (seli seli......)

Tässäpä niitä;
Josko tämä bloggailukin piristyisi, kun kesä tulee, olisiko enemmän asiaakin silloin? ;) Muutama käsityöjutska tulossa seuraavissa postauksissa vaihteeksi :)

perjantai 19. huhtikuuta 2013

010. Laulu sadepäivän varalle

Ulkona tuulee, tihuttelee ja on kylmä. Koska se kesä oikein tulee? Tahdon jo päästä ulkoilemaan kameran kanssa!

Viime syksynä kävin kuvailemassa ihania pikku ponskeja Salossa ystäväni luona.
Vielä on petrattavaa. Mutta kukaanhan ei ole seppä syntyessään :-)

Muistuttaisin vielä, että kuvien luvaton kopiointi on ehdottomasti kielletty!

keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

009. Neuloen ja virkaten

valmistuu kätevät tiskirätit. Ja mikäli et tarvitse tiskirättejä, vaihda lanka villalankaan ja tee pannulappuja.

Olen siis ahkeroinut itselleni kesto-tiskirättejä. Luin niistä joskus aikoinaan netistä, monet kehuvat niitä mutta joitakin se myös äklöttää; miten muka langasta voisi neuloa tiskirätin? Eikö se haise tai levitä pöpöjä? Rätit ovat antibakteerisia kuulemani mukaan. Ja ne voi pestä 60 asteessa helposti. Mikä parasta, käytetty lanka voi olla bambua, puuvillaa, pellavaa tai hamppua, voisi sanoa että vain mielikuvitus on rajana.

Virkkasin kolme isoäidinneliötä kaksinkertaisesta langasta, sekä reunoihin vaihtelevan määrän kiinteitä silmukoita. Pinkki, vihreä ja sininen lanka on HjerteGarnin Blend Bamboo lankaa, 70% bambua 30% puuvillaa. Kävin hamstraamassa kutakin yhden kerän Oulunkylän Lankamaailmasta, jossa ne olivat silloin tarjouksessa. Keltainen lanka on Novitan Bambua, 68% bambua 32% puuvillaa.


Lisäksi neuloin yhden tiskirätin, erittäin helpon sellaisen. Alkuun muutama kerros ainaoikein -neuletta, sekä ensimmäiset silmukat ainaoikein. Sen jälkeen "mallikuvio" langankierto, ylivetokavennus (=nosta 1 silmukka neulomatta, neulo yksi silmukka oikein, vedä nostettu silmukka neulotun silmukan yli). Näin siis joka kerros. Ohjeen löysin jostakin, en enää muista, piti kyllä ottaa osoite talteen, mutta...Nyt mulla on ihanan pirtsakan värisiä tiskirättejä ;)