keskiviikko 18. syyskuuta 2013

018. Kiertävä neulekirjanen

Idea on muhinut päässäni varmaan jo parisen vuotta, mutta nyt vasta sain aikaiseksi toteuttaa tämän. Alunperin sain idean postcrossing -foorumilta, jossa olen pyörinyt reilusti jo parisen vuotta, sekä osallistunut sen kautta ulkomaisiin travelling notebook -rinkeihin (vai miksikäs sitä nyt sanoisi..) Googlella löytää kuvia ulkomaisista travelling notebookeista. :)

Travelling notebook:in ideana on siis, että yksi vihko/kirjanen kiertää x määrällä osallistujia, palautuen lopulta omistajalleen täynnä kivoja juttuja. Jokaisella osallistujalla on määrätty määrä sivuja käytettävissään siis. Notebookilla voi olla jokin aihe, tai sitten ei. Se on jokaisen itsensä päätettävissä. Yleensä vihkon palautuessa omistajalleen on osallistujat saaneet jonkin kivan yllätyksen. 

Oletko käsityöihmisiä (neulominen, virkkaus..), mutta tykkäät myös kirjoittaa sekä askarrella? Selaa alaspäin, tämä voisi sopia sinulle. :)

Minun neulekirjanen sisältää 80 sivua, eli osallistujien (8-10 ihmistä) mukaan sivuja olisi jokaisella täytettävänään 8 tai 10 sivua. Aiheena on siis neulominen/virkkaus, muutoin saa vapaat kädet. Vihkoon voi piirtää, kirjoittaa, leikata ja liimata. Vain mielikuvitus on siis rajana. Voi kirjoittaa omia suosikkiohjeitaan, vinkkejä, mitä ikinä keksiikään, kunhan se vain liittyy neulomiseen/virkkaukseen. :)

Aikaa sivujen täyttämiseen annettakoon vaikka kaksi viikkoa, jonka jälkeen kirjanen tulisi lähettää seuraavalle. Eli homma toimii siis niin, että minä lähetän kirjasen ensimmäiselle, ja ensimmäinen lähettää toiselle ja niin edespäin, ja viimeinen takaisin minulle. :) Kirjasen palauduttua minulle palkitsen jokaisen osallistujan kiitoksena osallistumisesta. 

Ilmoittautuminen tapahtunee kommentoimalla tähän postaukseen, liitä mukaan myös sähköpostiosoitteesi, jotta voin myöhemmin ottaa yhteyttä.

Vastaan mielelläni lisäkysymyksiin, mikäli jollain on jotakin kysyttävää. :)
14 kommenttia:

 1. Hyvä idea, minä olen vaan niin huono aina kirjottelemaan ... vaikkakin kudon kovasti... Pitäskö siis koetaa vaan ja reipastua :D
  marja.viklund@gmail.com
  Marja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan! :) Saat sähköpostia, kunhan/jos osallistujia tuleepi tarpeeksi.:)

   Poista
 2. Kyllä minäkin jotain voin sepustella :) wirpi.nieminen@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, tervetuloa mukaan! :) Saanet sähköpostia myöhemmin.:)

   Poista
 3. Ihana idea. Harmittaa, sillä ilman muuta osallistuisin ellen olisi näin anonyymi :( Mutta ehkä joskus jotain samantapaista tupsahtaa eteen. Onnea kirjallesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ehkä näitä tuleepi vielä.:) Kiitos, sitä tarvitaan! :)

   Poista
 4. Minä voisin olla mukana myös :) nukenkaulus@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana idea! Mie voisin osallistua. Haittaako, jos olen jo julkaissut blogissani ohjeen, jonka ehkä haluaisin laittaa kirjaan? haaraamo at gmail piste com

  VastaaPoista
 6. Tervetuloa mukaan.:) Eikä se haittaa, sillä vihkoonhan on tarkoituksena kirjoittaa omia vinkkejä/ohjeita.:) Vihkohan jää minulle muistoksi sitten kun se on kiertänyt kaikilla osallistujilla, mutta aijon mahdollisimman hyvin esitellä sen myös täällä blogissa muillekkin.:) Saat sähköpostia myöhemmin kunhan saadaan tarpeeksi osallistujia.:)

  VastaaPoista
 7. Siis NIIN IHANA IDEA! Mä osallistuisin tosi tosi mielelläni. :) pihlajanmariia@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Minullekkin tätä voi lähettää niin voin sinne kirjotella, käsinkirjoittaminen onkin paljon mieleisempää kuin koneeella kirjoittaminen :) sanni_kettunen@hotmail.com

  VastaaPoista
 9. Joo, messissä!
  laura.olsson61(at)gmail.com
  Jee!

  VastaaPoista
 10. Jos osallistujia ei vielä ole tarpeeksi, niin olisin myös kiinnostunut osallistumaan! :)
  tia.kokkonen@gmail.com

  VastaaPoista

Kiitän ja kumarran, jos kommentoit!