keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

009. Neuloen ja virkaten

valmistuu kätevät tiskirätit. Ja mikäli et tarvitse tiskirättejä, vaihda lanka villalankaan ja tee pannulappuja.

Olen siis ahkeroinut itselleni kesto-tiskirättejä. Luin niistä joskus aikoinaan netistä, monet kehuvat niitä mutta joitakin se myös äklöttää; miten muka langasta voisi neuloa tiskirätin? Eikö se haise tai levitä pöpöjä? Rätit ovat antibakteerisia kuulemani mukaan. Ja ne voi pestä 60 asteessa helposti. Mikä parasta, käytetty lanka voi olla bambua, puuvillaa, pellavaa tai hamppua, voisi sanoa että vain mielikuvitus on rajana.

Virkkasin kolme isoäidinneliötä kaksinkertaisesta langasta, sekä reunoihin vaihtelevan määrän kiinteitä silmukoita. Pinkki, vihreä ja sininen lanka on HjerteGarnin Blend Bamboo lankaa, 70% bambua 30% puuvillaa. Kävin hamstraamassa kutakin yhden kerän Oulunkylän Lankamaailmasta, jossa ne olivat silloin tarjouksessa. Keltainen lanka on Novitan Bambua, 68% bambua 32% puuvillaa.


Lisäksi neuloin yhden tiskirätin, erittäin helpon sellaisen. Alkuun muutama kerros ainaoikein -neuletta, sekä ensimmäiset silmukat ainaoikein. Sen jälkeen "mallikuvio" langankierto, ylivetokavennus (=nosta 1 silmukka neulomatta, neulo yksi silmukka oikein, vedä nostettu silmukka neulotun silmukan yli). Näin siis joka kerros. Ohjeen löysin jostakin, en enää muista, piti kyllä ottaa osoite talteen, mutta...Nyt mulla on ihanan pirtsakan värisiä tiskirättejä ;)

2 kommenttia:

  1. Kiva nähdä että joku muukin on hurahtanut tiskirätteihin :-)

    VastaaPoista
  2. Hyväksi todettu jo muutaman päivän käytön jälkeen ;)

    VastaaPoista

Kiitän ja kumarran, jos kommentoit!