perjantai 25. tammikuuta 2013

003. Torkkupeitto isoäidinneliöistä

Viimeviikkojen aikana projektina on ollut torkkupeitto isoäidinneliöistä. En kuitenkaan halunnut tuiki tavallisia pikkuneliöitä, vaan ajattelin että teen yhden ison neliön. No, kuitenkin loppujen lopuksi päädyin tekemään ison neliön ympärille pikkuneliöitä.

Peittoon kului lankaa 6 kerää Novitan 7 veljestä Raitaa sekä reunoihin noin kaksi kerää tavallisen mustaa seiskaveikkaa. Eli yhteensä 1,2 kiloa lankaa, huhhuh. Noh, kai se on sen arvoista ;)


Peiton leveys on kutakuinkin 120cm ja pituus 145cm. Peitossa on siis 50 kappaletta pikkuneliöitä, joihin kului kolme kerää lankaa. Isoon neliöön meni myös kolme kerää lankaa.

Reunaan tein ensin kaksi kierrosta kiinteitä silmukoita ja sitten simpukkareunuksen soveltaen, yhteen silmukkaan 5 pylvästä, kaksi kiinteää silmukkaa jne. Koska oma käsialani on sen verran napakka niin omasta mielestäni siitä tuli parempi kun väliin laittoi kaksi kiinteää silmukkaa yhden sijaan.

Työhön meni kaikenkaikkiaan aikaa jotain kolmisen viikkoa ja peitto on menossa omalle äidilleni synttärilahjaksi, tosin viikon myöhässä.

    

Klikkaamalla näet kuvat isompina.Ainoa miinuspuoli mitä keksin tällaisesta projektista on lankojen päättely, voi elämä sitä langanpätkien määrää. Onneksi valitsin langan joka on valmiiksi värikäs.

Päänvaivaa tuotti hieman myös miten päätellä langanpäät kestävästi? Noh, suoriuduin jotenkin tehtävästä ja nyt täytyy toivoa, että ne kestää. Mutta jos jollain on ideoita niin kuulen mielelläni niistä! :)

4 kommenttia:

 1. Wau! tosi hieno peitto!
  oon ite tehny yhen isoäidinneliöpeiton ja toinen tuloillaan :)

  http://nannin-luovaahulluutta.blogspot.fi/
  ^^
  mun kissa-kässä blogi jos haluut käydä kattoon :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos :)
  Juu käyn katsomassa kun joudan :)

  VastaaPoista
 3. Vau miten upea! Hei ja lueskelin (ja jatkan vielä läukemista!) Sun ja Hennan laihisblogia, ihan superpaöjon tukea siihen! Terveisin yks ikuisella laihiksella oleva käsityöläinen :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos! :) tsemppiä tarvitaan aina :)

  VastaaPoista

Kiitän ja kumarran, jos kommentoit!